L’elefant Elmer

Durant aquests dies hem estat treballant el conte de l’elefant Elmer. Els nens s’ho han passat d’allò més bé. L’àlbum il·lustrat ens ha permès aprofundir en els valors i el respecte de les diferències. Així com marcar-nos uns objectius d’aprenentatge: identificar les diferències entre els nens/es; prendre consciència que cada nen és diferent de la resta i utilitzar les diferències com a caràcters diferents.

Alguns dels valors a destacar han estat: l’amistat, ja que l’Elmer és un més de la manada i fa feliços als altres i els altres li corresponen; la companyia, la manada d’elefants es necessiten per ser feliços; la confiança, aprenen el valor de ser autèntics i estimar-se tal com són; i la diversitat, perquè som diferents i tots tenim trets especials que ens fan únics.

El visionat i la lectura del conte ens ha donat l’oportunitat d’analitzar com es sentia l’Elmer, que va fer per ser igual i si es sentien contents els altres elefants quan no el reconeixien. Tanmateix, hem pogut parlar de les diferències de cada nen/a amb l’objectiu que vegin aquesta singularitat com a positiva i que estiguin orgullosos d’això. Algunes de les preguntes que ens hem fet han estat: “Què tinc jo de diferent?” (alçada, color ulls, cabells, ulleres…); “Què li agrada de mi als meus amics?”; i “Què és el que a mi m’agrada de mi mateix?”. Han de ser “capaços” d’identificar què és el que els fa diferents de la resta i valorar-ho com a especial.

Desprès d’aquestes preguntes hem arribat a la conclusió que tots som diferents i això és el més bonic!!!

Si cliqueu a la imatge, trobareu un àlbum fotogràfic del procés creatiu del nostre elefant Elmer.