Les sabates màgiques (empatia)

Durant aquesta última setmana hem estat treballant un altre conte molt bonic que es diu “Zapatitos mágicos”; el qual ens ha transmès valors com l’empatia i la pressa de consciència de tractar als altres com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres.

El conte tractava de dues amigues de la infància que sempre feien tot juntes i s’estimaven molt, però que quan van créixer i van esdevenir canvis físics per part d’una d’elles (tallar-se el cabell i  posar-se ulleres) l’altra amiga li deia insults i paraules lletges que provocaven la tristesa de la primera. Això va canviar quan la mestra els hi va explicar la paraula empatia i per tal que l’entenguessin els hi va fer canviar de sabates. En canviar de sabates s’havien intercanviat elles també i ara l’amiga que es reia de l’altre portava ulleres i cabell curt. Durant tot el dia va rebre el tracte que ella li havia fet dies anteriors a la seva amiga i això va provocar que es sentís malament. Així que va decidir parlar amb la seva amiga i demanar-li perdó fent-se la promesa que mai més es tornaria a riure d’ella.

Tenir empatia significa saber posar-se en el lloc dels altres i tenir present els seus sentiments, és a dir, “caminar en les seves sabates”.

Per aquest motiu sempre hem de recordar uns passos bàsics que ens ajudaran a assolir l’empatia:

  • No hem d’oblidar tractar als altres com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres.
  • Recordar que TU DECIDEIXES com tractar a la resta.
  • Cal caminar en les sabates dels altres per sentir-nos en la seva pell.

A continuació posem un recull d’imatges amb les nostres sabates màgiques!