Els cargols i els instruments musicals

Bona tarda, famílies cargolaires!

En aquesta recta final del curs els  hem conegut un nou instrument, el violí.

Dijous passat vam tenir la gran sort de poder conèixer i veure en directe aquest instrument juntament amb  el piano que treballaven els nostres companys de P5: Els elefants.

A l’hora de música vam poder baixar a la classe de música i viure un mini concert de corda amb el violí de la mà de  la Queralt (2n) i el piano amb la nostra mestra Elidia.

Vam poder aprendre les parts que el formen (Clavilles, arquet, cordes i caixa de ressonància), de quin material està fet (fusta), a quina família pertany (corda fregada) i moltes curiositats com per exemple que l’arquet està fet amb la crinera del cavall, entre d’altres.

A més a més, com que també vam compartir l’estona de l’instrument de P5 vam aprendre i veure el piano. Vam descobrir les seves parts (cordes, faristol, teclat, pedal i caixa de ressonància), de quin material està fet (fusta i ivori), a quina família pertany (corda percudida)… Ens va sobtar molt descobrir que té les cordes amagades dins de la caixa de ressonància, que té 88 tecles picades per un martellet i que compta amb tres pedals que regulen l’agut i el greu juntament amb la durada de les notes (llargues i curtes).

Hem gaudit molt d’aquesta descoberta musical amb els nostres companys d’infantil i volem compartir amb vosaltres un tastet d’imatges i tres vídeos representatius de les audicions.

Salutacions cordials,

Isabel