Els elefants i els instruments musicals

Bona tarda, famílies d’elefants!

En aquesta recta final del curs els elefants hem conegut un nou instrument, el piano.

Dijous passat vam tenir la gran sort de poder conèixer i veure en directe aquest instrument juntament amb el violí que treballaven els nostres companys de P4: Els cargols.

A l’hora de música vam poder baixar a la classe de música i viure un mini concert de corda amb el violí de la mà de la Queralt (2n) i el piano amb la nostra mestra Elidia.

Vam poder aprendre les parts que el formen (cordes, faristol, teclat, pedal i caixa de ressonància), de quin material està fet (fusta i ivori), a quina família pertany (corda percudida)… Ens va sobtar molt descobrir que té les cordes amagades dins de la caixa de ressonància, que té 88 tecles picades per un martellet i que compta amb tres pedals que regulen l’agut i el greu juntament amb la durada de les notes (llargues i curtes).

A més a més, com que també vam compartir l’estona de l’instrument de P4, vam aprendre i veure el violí. Vam descobrir les seves parts (Clavilles, arquet, cordes i caixa de ressonància), de quin material està fet (fusta), a quina família pertany (corda fregada) i moltes curiositats com per exemple que l’arquet està fet amb la crinera del cavall, entre d’altres.

Hem gaudit molt d’aquesta descoberta musical amb els nostres companys d’infantil i volem compartir amb vosaltres un tastet d’imatges i tres vídeos representatius de les audicions.

Salutacions cordials,

Isabel